Droedelen is het tekenen van kleine, gedachteloze krabbels, vaak gemaakt terwijl iemands aandacht gedeeltelijk elders is, zoals tijdens een telefoongesprek of een lange vergadering. Ondanks dat het soms wordt gezien als een teken van afleiding, kan droedelen juist voordelig zijn voor cognitieve processen. Het kan helpen bij het verbeteren van de concentratie, het faciliteren van creatief denken en zelfs het versterken van het geheugen.

In het onderwijs kan droedelen worden gebruikt als een effectieve strategie om leerlingen te helpen hun focus te behouden, vooral diegenen die mogelijk moeite hebben met langere perioden van aandacht tijdens directe instructie. Door leerlingen de ruimte te geven om te droedelen, kunnen ze hun mentale energie beter beheren en actief blijven tijdens passieve leeractiviteiten.

Hoewel het vaak wordt over het hoofd gezien, erkennen steeds meer onderwijsprofessionals de waarde van droedelen als een laagdrempelige, creatieve uitlaatklep die positieve effecten kan hebben op leren en concentratie.

Meer weten over Droedelen?