Jan Ruigrok

2000 deelnemers gaven Jan Ruigrok 3,8 sterren

Jan Ruigrok werkt als trainer en coach in het onderwijs vanuit zijn bedrijf Rigardus. Daarnaast is hij projectleider bij ECHO, expertisecentrum Herstelrecht in het Onderwijs, en is hij al jaren een vaste spreker bij Medilex Onderwijs. 

Jan heeft uitgebreide ervaring in het werken met jongeren en hun docenten of andere begeleiders. Hij gaf twintig jaar les, waarvan het overgrote deel op het MBO aan jongeren die nog geen diploma hadden gehaald op het voortgezet onderwijs. 

Jan gaat ervan uit dat leerlingen en leraren uiteindelijk zelf het beste weten wat goed voor hen is. Dit betekent dat hij met hen op zoek gaat naar wat zij werkelijk willen en hen de vraag voorlegt hoe zij dat het best kunnen verwezenlijken. Als zij daarin slagen op een manier waar ieder beter van wordt, ontstaat een school waar iedereen een veilige plek vindt en veel leert. Humor is voor een Jan een van de belangrijkste instrumenten om zichzelf en anderen serieus te nemen. Het is dan ook een onontkoombaar element in zijn werk.

Wat zeggen deelnemers over Jan?
Enkele reacties:

  • "Fantastisch, wat een talent om met zoveel humor serieuze zaken te brengen. Gebruikte beelden waren duidelijk." 
  • "Heerlijk om hem bezig te zien. Hier zit een diepe visie achter. Hij belichaamt die visie. Lekker provocatief, een verademing. De inspectie zou eens vaker bij hem in therapie dienen te gaan." 
  • "Wat een fantastische manier van presenteren. Heerlijk luchtig, humoristisch en toch herkenbaar en leerzaam."