De coachende docent

Gemist
Congres
Woensdag 1 april 2020
Ilona Noorman

Stel je vraag aan de congresontwikkelaar

Ilona Noorman

Delen met een collega of downloaden

In het kort

Congres gaat niet door!

Alle onze congressen tot 6 april zijn geannuleerd ivm Covid-19. De deelnemers zijn hiervan op de hoogte gesteld per mail. Wil je meer informatie? Neem contact op via info@medilexonderwijs.nl.

 

Tegenwoordig ben je als docent steeds meer een coach van je leerlingen, omdat het traditionele lesgeven langzaam naar de achtergrond verdwijnt. Hoe draag je als coach bij aan leerrendement, differentiatie, gepersonaliseerd leren en motivatie? Wat zijn belangrijke coachingsvaardigheden voor jou als docent? En hoe activeer je je leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces?

Leer hoe je leerlingen coachend lesgeeft in jouw vak!

Na inleidende lezingen over didactisch coachen en het voeren van coachingsgesprekken in de ochtend, ga je in de middag praktisch aan de slag in een van de subsessies voor jouw vakgebied:

A - Nederlands en de moderne vreemde talen

B - Zaakvakken

C - Bètavakken

D - Coachingsgesprekken voeren

Voor wie

Dit congres is speciaal ontwikkeld voor docenten uit het voortgezet onderwijs.

Programma

9.15
Ontvangst met koffie, thee en uitreiking congresmap

9.45
Opening door de dagvoorzitter
Ad van Andel
, trainer, coach en adviseur Advana

  • Hoe draagt de rol van coach bij aan leerrendement, differentiatie, gepersonaliseerd leren en motivatie?

10.15
Didactisch coachen

Lia Voerman, lector didactiek hogeschool Rotterdam, ontwikkelaar methode 'Didactisch Coachen' en eigenaar Faber&Voerman

  • Wat zijn belangrijke coachingsvaardigheden voor jou als docent?
  • Hoe, wanneer en op welke niveaus geef je je leerlingen feedback?
  • Hoe formuleer je vragen zo dat je leerlingen uitdaagt om zelf met oplossingen te komen en verder te leren?

11.15
Koffie- en theepauze

11.30
Coachingsgesprekken voeren
Herberd Prinsen
, trainer en oprichter HPC

  • Hoe help je je leerlingen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen?
  • Hoe activeer je leerlingen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces?

12.15
Verzorgde lunch

13.15 - 15.45
Subsessies

Je kiest een subsessie van 2,5 uur die past bij jouw vakgebied.

A - Nederlands en de moderne vreemde talen
Olav Agaatsz
, docent Engels en trainer, coach en adviseur Begrip en Meer

Je werkt aan opdrachten voor Nederlands en de moderne vreemde talen. Je ervaart hoe je daarbij gecoacht wordt. Daarna kun je zelf soortgelijke opdrachten aanbieden aan jouw leerlingen en de rol van coach aannemen.

B - Zaakvakken
Ad van Andel, trainer, coach en adviseur Advana

Je gaat aan de slag met opdrachten voor de zaakvakken. Hoe zorg je dat je in je lessen de leerlingen uitdaagt na te denken over hun aanpak en manier van werken? Breng je eigen lesmateriaal mee!

C - Bètavakken
Ellen Schoonen
, trainer Expertisecentrum Rekenen en Wiskunde en Schoonenrekenmaar

Je gaat aan de slag met bètaopdrachten. Je ervaart welke vragen je verder helpen in een opdracht. Welke coachingsvaardigheden van jou als docent zijn van belang? Daarna kun je je coachende rol verder ontwikkelen in je lessen.

D - Coachingsgesprekken voeren
Herberd Prinsen
, trainer en oprichter HPC

Je oefent met het voeren van coachingsgesprekken met (mentor)leerlingen. Hoe help je je leerlingen zelf te ontdekken waar zij aan moeten en willen werken? Hoe help je leerlingen inzien welke drempels zij voor zichzelf opwerpen?

Praktische Informatie

Kosten

De kosten voor deze studiedag bedragen  € 395,-. Genoemd bedrag is inclusief hand-outs, koffie/thee en lunch en exclusief BTW en onderstaande kortingen: 

1 OP 5 GRATIS Schrijf je je gelijktijdig in met vijf personen uit één instelling en wordt de factuur naar één mailadres gestuurd, dan betaal je slechts voor vier personen. De vijfde persoon komt dus gratis.

STUDENTENKORTING Medilex Onderwijs stelt vijf plaatsen speciaal voor studenten beschikbaar. Een studentenplaats wordt aangeboden voor een gereduceerd tarief van € 75,- exclusief BTW (€ 90,75 inclusief BTW). Deze korting geldt alleen voor voltijdstudenten mbo, hbo of universiteit, die geen dienstverband hebben. Studenten die een post-hbo of postacademische opleiding volgen komen niet in aanmerking voor de korting. Op de congresdag wordt vertoon van het inschrijfbewijs van uw opleidingsinstituut gevraagd. Mits de bijeenkomst niet is uitverkocht wordt de inschrijving twee weken van te voren definitief bevestigd.

Let op! Bovenstaande kortingen zijn niet te combineren. De hoogste korting gaat voor. 

Adres

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

Hoofdstraat 8

3972 LA Driebergen-Zeist

Locatie en parkeren

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum, Driebergen-Zeist

Klik hier voor de website van Antropia, Cultuur- en Congrescentrum


Bezoekers kunnen parkeren in de Q-Park bij Station P+R Driebergen Zeist. Adres is Stationsweg 15B Driebergen-Rijssenburg.

U komt binnen in de parkeergarage door uw creditcard of bankpas in te voeren. Bij Antropia ontvangt u een uitrijkaart. !Let op!: Bij vertrek uit de parkeergarage dient u eerst de uitrijkaart te gebruiken en pas dan ook uw bankpas aan te bieden. Er worden bij u geen kosten afgeschreven, maar het is wel nodig dat uw vertrek wordt geregistreerd.

Vanuit Utrecht
Volg de A12 richting Arnhem en neem afslag 20 Driebergen/Zeist. Onderaan de afrit linksaf richting Zeist. Volg de weg rechtdoor, totdat de weg naar beneden helt. Sorteer daar links voor en ga nog vóór de spoorbrug linksaf. U vindt de P+R garage even verder aan uw linkerhand.

Na het parkeren loopt u de garage uit naar rechts het voetpad op en volgt u de bordjes Antropia. (U ziet rechts Landgoed De Reehorst liggen).

Vanuit Arnhem
Volg de A12 richting Utrecht en neem afslag 20 Driebergen/Zeist. Let op: onderaan de afrit rechtsaf richting Zeist. Volg de weg rechtdoor, totdat de weg naar beneden helt. Sorteer daar links voor en ga nog vóór de spoorbrug linksaf. U vindt de P+R garage even verder aan uw linkerhand.

Na het parkeren loopt u de garage uit naar rechts het voetpad op en volgt u de bordjes Antropia. (U ziet rechts Landgoed De Reehorst liggen).

Per trein
Het station Driebergen/Zeist ligt aan de spoorlijn Utrecht-Arnhem. Het station heeft vier maal per uur rechtstreeks verbinding met Utrecht CS en Arnhem. Landgoed De Reehorst ligt op ca. 50 meter van het station, aan de overzijde van de parkeerplaats, tegenover de hoofdingang van het station.

Download routebeschrijving

Certificaat

Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname, dat je kunt downloaden via je Profielpagina.

Deze bijeenkomst is gevalideerd door Lerarenportfolio voor 5 SBU, onder activiteitnummer 00501-04458.

Urenverdeling naar inhoud  
Vakinhoudelijk
(vak)didactisch 2,5 uur
Pedagogisch 2,5 uur
Brede professionele basis -

Lerarenportfolio.nl

Blijf op de hoogte