Online congres bijwonen via livestream

Misschien ga je binnenkort een congres van Medilex Onderwijs online volgen of ben je benieuwd wat je kunt verwachten voor je je inschrijft. Om je een idee te geven vertellen we je hier wat meer. 

 

Stap 1 - voor het congres

Als je je inschrijft ontvang je van ons instructies per e-mail hoe je de livestream kunt vinden. Deze staat namelijk in het afgeschermde deel van je profiel. Zorg ervoor dat je op een rustige plek zit met een goede internetverbinding. Een goede manier om te testen: als je hier een YouTube filmpje kunt kijken zonder haperen, dan zit je meestal wel goed. 

 

Stap 2 - tijdens het congres

Op de dag van het congres log je in in je profiel. We volgen het programma dat je van ons ontvangen hebt. Via een camera in de zaal volgen we de spreker. Het geluid wordt 1 op 1 doorgestuurd van de microfoon van de spreker naar de livestream. Geen blikkerig geluid dus, maar hetzelfde als hoe je het in de zaal zou horen. De powerpoints zijn ook zichtbaar. We switchen tussen de powerpoint en de spreker. Tevens kun je de handouts vooraf downloaden, zodat je de presentatie eventueel kunt uitprinten, of op een ander scherm kunt zetten. 

Je kunt tijdens het congres ook vragen stellen aan de sprekers. Onze congresontwikkelaar zit in de zaal en leest mee. Zij stelt bij gelegenheid de vraag aan de spreker. 

Tijdens de pauzes zie je geen beeld. Je kunt de stream gewoon aan laten staan. 

Voor het geval dat er onverhoopt iets misgaat,  hebben we een backupstream. Hierdoor hoef je niet meer dan een paar minuten te missen mocht bij ons de verbinding wegvallen. Natuurlijk doen we er alles aan om dit te voorkomen, maar je weet nooit. 

 

Voorbeeld van een livestream tijdens een congres


Voorbeeld van een gestreamde powerpointpresentatie

 

Voorbeeld van de chatfunctie naast het livestreamscherm

 

Stap 3 - na het congres

Na het congres volg je dezelfde stappen als de deelnemers op locatie. Je ontvangt een e-mail met de vraag om de evaluatie in te vullen, je kunt de handouts van de powerpoints en eventueel een samenvattende presentatie van de dag downloaden.

 

Bekijk hier het aanbod voor de komende tijd!